Zaloguj się Załóż konto
Odpowiedz 
Ogólnie o CMS'ach
14.08.2010, 19:42 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.08.2010 20:52 przez Lukasz.)
Ogólnie o CMS'ach
Witam.

Cytat:Dupral to chyba nie jest za dobry wybór... Osobiście doradzałbym albo napisanie własnego CMS'a albo też przejście na PHP-Fusion'a.
Druapal Wink Dlaczego tak sądzisz ? Jak wiadomo WP jest to dziurawy skrypt Smile
Jest wykorzystywany na blogi strony www.
Ostatnio widziałem skutki dziurawego skryptu jakim jest WP.
Wszystko zależy od administarcji Smile
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post

14.08.2010, 19:51
RE: Nowe MyBBsite
Druapal ;> ? Kurde dziwna jest nazwa tego skryptu...

W każdym bądź razie: kompletnie nie znam tego skryptu ,kiedyś się nim bawiłem i wydaje mi się jakiś taki ubogi, biedny, szablonowy... Poza tym pod niego została wydana znikoma ilość wtyczek (jeżeli w ogóle została wydana ;>)

Natomiast PHP-Fusion jest elastyczny i bardziej funkcjonalny niżeli proponowany przez Ciebie skrypt. Na PHP-Fusiona wyszło multum modyfikacji ,więc bardzo łatwo będzie wybrać coś odpowiedniego.

Pozdrawiam Smile

[Obrazek: 31349.png]
[Obrazek: 28026.jpg]
14.08.2010, 19:55
Joomla bije wasze skrypty na głowę, zresztą obydwa moje serwisu pokazują, że można dzięki niej zbudować naprawdę świetne serwisy.
14.08.2010, 19:59 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.08.2010 20:00 przez marines.)
(14.08.2010 19:23)Tidusek napisał(a):  
(14.08.2010 19:17)Lukasz napisał(a):  ale także funkcji.

To jak tak to proponuję własny skrypt portalu napisać Smile

A co ma własny skrypt do nowych fukncji?

(14.08.2010 19:31)eQuuS napisał(a):  Proponuje zmienić cms`a portalu z WordPressa na Drupala.
(14.08.2010 19:34)Tidusek napisał(a):  Dupral to chyba nie jest za dobry wybór... Osobiście doradzałbym albo napisanie własnego CMS'a albo też przejście na PHP-Fusion'a.

No jeżeli już można by dopuszczać jakąkolwiek zmianę silnika to chyba tylko Drupal. PHP-Fusion? Ten CMS został się w początku tej dekady. Od kilku lat łatają błędy i dokonują drobnych zmian w kodzie. Świat poszedł do przodu, PHP-Fusion nie. Dlatego ten silnik na pewno nie zagości na MyBB Site. Wink

(14.08.2010 19:42)eQuuS napisał(a):  Jak wiadomo WP jest to dziurawy skrypt Smile
[...]
Ostatnio widziałem skutki dziurawego skryptu jakim jest WP.

Pokażesz nam? Smile

Postęp tłumaczenia: 96% [##############################]
[marines w sieci]> FB :: Launchpad :: Blog
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
14.08.2010, 20:00
No rzeczywiście Joomla jeszcze jest - bawiłem się z nią chwilę jednak kompletnie jej nie kapuje toteż zrezygnowałem z niej. Ale rzeczywiście - dla naszych obeznanych w php/html i innych językach adminów joomla była by najlepsza Smile

Także ja również proponuje Joomle.

14.08.2010, 20:01
(14.08.2010 19:51)Tidusek napisał(a):  W każdym bądź razie: kompletnie nie znam tego skryptu ,kiedyś się nim bawiłem i wydaje mi się jakiś taki ubogi, biedny, szablonowy... Poza tym pod niego została wydana znikoma ilość wtyczek (jeżeli w ogóle została wydana ;>)

Chyba pomyliłeś skrypty. Wink

(14.08.2010 19:55)Easy napisał(a):  Joomla bije wasze skrypty na głowę, zresztą obydwa moje serwisu pokazują, że można dzięki niej zbudować naprawdę świetne serwisy.

Joomla? Chyba żartujesz. ;D

14.08.2010, 20:14
(14.08.2010 20:01)marines napisał(a):  Chyba pomyliłeś skrypty. Wink

Możliwe ale dupral zawsze mi się ubogi wydawał Big Grin

14.08.2010, 20:52 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.08.2010 20:52 przez Lukasz.)
RE: [wydzielone] Ogólnie o CMS'ach
Tidusek daj spokój z php-fusion, przecież to malutki CMSek. Jeżeli mielibyśmy rezygnować z WordPress, to na pewno na coś większego typu Typo3 czy eZ Pubish. Co do Drupal, fajny CMS tylko trzeba się przyzwyczaić.

14.08.2010, 20:55 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.08.2010 20:57 przez Tidusek.)
RE: [wydzielone] Ogólnie o CMS'ach
No ja tam nie wiem czy taki malutki Big Grin W każdym razie dla mnie z wszystkich CMS to istnieje tylko jeden - PHP-Fusion - konkretny support, dużo modyfikacji i elastyczny. Przesiadłbym się na Extreme-fusion ,gdyby nie to ,że jest on dziurawy jak sito ...

Tak w ogóle czemu mam przestać? To wolny kraj i każdy może wyrażać własne poglądy. To sobie możesz pisać cały czas: PHP-Fusion to shit ,a ja będę pisał PHP-Fusion jest najlepszy Tongue

14.08.2010, 21:09
RE: Ogólnie o CMS'ach
Jak dorośniesz zmienisz zdanie. Wink

Odpowiedz