|
[split] Ogólnie o skryptach forów
|
|
01.08.2011, 09:31
|
|||
|
|||
|
RE: [split] Ogólnie o skryptach forów
Chętnie poznam argumenty dlaczego tak twierdzą.
Jedynie co może dla Polaków być smutne to fakt, że skrypt jest ogromny, tłumaczenia jest bardzo dużo, a jest tylko jedno wsparcie. Poza tym wszystkie dostępne modyfikacje są po angielsku i trzeba tłumaczyć, czasem również sporo ile skrypt.
Tworzę style dla MyBB na zamówienia - sprawdź. | Mój we-blog - projekty, szablony, pierdoły | Nie pomagam PW! Problem? Pisz na forum. |
|||
|
01.08.2011, 13:48
|
|||
|
|||
|
Prosze między innymi, jest tego sporo:
http://vbhelp.pl/przed-zakupem-pytania-p...inie-8907/ http://www.forum-software.org/vbulletin4/user-opinion |
|||
|
01.08.2011, 20:23
|
|||
|
|||
|
W temacie na wsparciu systemu (vBHelp) drugi post bardzo dobrze opisuje skrypt. Forum jest dla ludzi którzy się znają i wymaga czasu dla nowych, tylko jeśli się chce to będzie się uważać, że skrypt jest dobry. Ale nie ma ideałów, w wersji 4.x to aktualizacje. Trzeba dobrze czytać co się zmienia bo, np. style do wersji 4.1.3 nie będą działać dla 4.1.4. Aktualizacja nie była taka trudna, ale konwersje dają w kość (jak przy każdym skrypcie szczerze mówiąc). No i jak na tym software reviews... największym minusem jest cena, no ale cóż... i za mercedesa trzeba zapłacić by mieć luksus.
Tworzę style dla MyBB na zamówienia - sprawdź. | Mój we-blog - projekty, szablony, pierdoły | Nie pomagam PW! Problem? Pisz na forum. |
|||
|
01.08.2011, 21:39
|
|||
|
|||
|
Co sądzicie o Simple Bulletin Board? Też płatny silnik. Przeszukując HotScripts na niego i kilka komercyjnych natrafiłem.
|
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Jedynie co może dla Polaków być smutne to fakt, że skrypt jest ogromny, tłumaczenia jest bardzo dużo, a jest tylko jedno wsparcie. Poza tym wszystkie dostępne modyfikacje są po angielsku i trzeba tłumaczyć, czasem również sporo ile skrypt.