|
AJAX Chat - Problemy z archiwum
|
|
19.06.2010, 15:07
|
|||
|
|||
|
AJAX Chat - Problemy z archiwum
Mam mały problem z AJAX Chatem, zainstalowałem go na forum - http://www.swiatwyscigow.pl/forum/chat, jednak po wejściu w archiwum, gdzie chciałbym sprawdzić co pisali użytkownicy, nie chce mnie logować, chodzi o tą podstronę (http://www.swiatwyscigow.pl/forum/chat/?view=logs).
|
|||
|
19.06.2010, 15:36
|
|||
|
|||
|
RE: AJAX Chat - Problemy z archiwum
Próbowałeś wyczyścić cookies i pamięć podręczną? Wchodzi tam mając konto administratora?
|
|||
|
19.06.2010, 18:19
|
|||
|
|||
|
Czyściłem ciasteczka i inne rzeczy, a konto administratora mam. Instalowałem zmieniając jedynie dane do bazy danych w pliku config.php i uruchamiając na stronie installation.php.
|
|||
|
19.06.2010, 20:05
|
|||
|
|||
|
A próbowałeś pod inną przeglądarką?
Jak to dokładnie wygląda? Jesteś zalogowany na czacie, przechodzi do logów i jest automatycznie wylogowany? |
|||
|
19.06.2010, 20:08
|
|||
|
|||
|
Tak próbowałem pod Liskiem i Operą, w obydwóch to samo. Jestem zalogowany jako użytkowników, przechodząc do strony archiwum jest wylogowany, a przy próbie logowania wraca ponownie do strony logowania, tam gdzie wpisujemy dane.
|
|||
|
19.06.2010, 20:55
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19.06.2010 20:57 przez Lukasz.)
|
|||
|
|||
|
Spróbuj może zmienić $config['ipCheck'] na false i napisz czy jest ok. A i spróbuj wejść na /chat?view=logs
|
|||
|
19.06.2010, 21:42
|
|||
|
|||
|
Nadal to samo.
|
|||
|
20.06.2010, 12:54
|
|||
|
|||
|
A forum Ajax Chat znalazłem podobne wątki, ale rozwiązania nie znalazłem. Dlaczego Twoje forum ma cookie path ustawiony na "/" a nie "/forum/"? Spróbuj to zmienić. Korzystasz z najnowszej wersji Ajax Chat'u?
|
|||
|
20.06.2010, 13:36
|
|||
|
|||
|
Chodziło ci o ścieżkę forum? Jeśli tak, to w tym polu dodałem jedynie to "/forum/", więc chyba dobrze zrobiłem. Tak Ajax Chatu używam w wersji najnowszej, a MyBB z 1.4.8 bo nie chcę stracić wszystkich danych z forum.
|
|||
|
20.06.2010, 14:00
|
|||
|
|||
|
Zmieniałeś coś w konfiguracji(plik config.php)?
|
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Znajdź nas
Zarejestruj