|
CMS + MyBB?
|
|
13.06.2010, 16:23
|
|||
|
|||
|
CMS + MyBB?
Witam.
Tak się zastanawiam, jaki CMS jest najlepszy i najbardziej podatny do zintegrowania z MyBB? Chodzi tu o wspólną rejestrację, logowanie, jakieś ostatnie tematy czy posty itp. Joomla!, WP, inny? Widziałeś już moderowany katalog stron oraz diabelsko skuteczny katalog stron? Jeśli nie to koniecznie zajrzyj! Nowoczesne forum - tworzenie stron www - wBoard.net |
|||
|
13.06.2010, 17:57
|
|||
|
|||
|
RE: CMS + MyBB?
Do Joomla! masz http://www.jfusion.org/ co do WP jest tylko z tego co wiem WordBB(pisałem o nim). Do Drupal także znajdziesz pomost http://drupal.org/project/mybb jest jeszcze MKPortal http://www.mkportal.it/index.php
Wszystko zależy z jakiego chcesz skorzystać CMSa, imho najpierw należy wybrać CMSa, a dopiero później martwić się o integrację. |
|||
|
13.06.2010, 20:14
|
|||
|
|||
|
MKPortal raczej odpada? "Sorry, registration has been disabled by the administrator.", a trzeba się zarejestrować aby pobrać skrypt.
WP też raczej nie pasuje ![]() Dupral - Jeszcze go nie znam, przeprowadzę testy ![]() Dzięki! Widziałeś już moderowany katalog stron oraz diabelsko skuteczny katalog stron? Jeśli nie to koniecznie zajrzyj! Nowoczesne forum - tworzenie stron www - wBoard.net |
|||
|
13.06.2010, 20:29
|
|||
|
|||
(13.06.2010 20:14)XemiX napisał(a): MKPortal raczej odpada? "Sorry, registration has been disabled by the administrator.", a trzeba się zarejestrować aby pobrać skrypt. meo napisał(a):We regret to inform all of our friends and members that MkPortal Support Community will be closing on October 30, 2009 due to the lack of development coders for our productNie wiedziałem. Sprawdź jeszcze JFusion. Drupal, to jeden z bardziej rozbudowanych CMSów(np. Biały Dom z niego korzysta ), jednak trochę mało przyjazny na początku.
|
|||
|
14.06.2010, 13:43
|
|||
|
|||
|
JFusion testowałem, ogólnie Joomla! nie przypadła mi do gustu, nie wiem dlaczego
Widziałeś już moderowany katalog stron oraz diabelsko skuteczny katalog stron? Jeśli nie to koniecznie zajrzyj! Nowoczesne forum - tworzenie stron www - wBoard.net |
|||
|
14.06.2010, 20:31
|
|||
|
|||
|
Do Joomla! trzeba się przyzwyczaić. Jak przetestujesz pomost pomiędzy Drupla a MyBB napisz czy dobrze to działa.
|
|||
|
19.06.2010, 15:13
|
|||
|
|||
|
Joomla i tylko Joomla, a integrowanie go z forum nie ma większego sensu, przy chęci zmiany na płatny skrypt użytkownicy stracą dostęp do strony. Ja osobiście zrezygnowałem z rejestracji na stronie, gdzie i tak pojawią się tylko newsy, artykuły i najważniejsze informacje. A dostęp do strony posiadają jedynie administratorzy, moderatorzy i redaktorzy.
A wygląda wszystko to tak - http://www.swiatwyscigow.pl/, dla mnie i dla kilku innych osób elastyczność Joomli jest bardzo duża. Testowałem kiedyś Drupala i nie przypadł mi do gustu. |
|||
|
27.07.2010, 14:39
|
|||
|
|||
|
No dobra, a ja się podepnę pod temat, jeżeli pozwolicie (bo i temat w sumie zbliżony).
Załóżmy, że mam w ekipie osobę która pisze własnego CMSa skrojonego do potrzeb zakładanego serwisu (mniejsza o subiektywne zdanie czy to się opłaca czy nie). Załóżmy, że będzie kilka stron (każda osobno bazująca na swoim oddzielnym CMSie i Bazie danych - artykuły, galeria, podział działów, podstron, system szablonów Smarty etc.), ale będących złączonymi jednym logowaniem oraz profilem użytkownika. Czy ktoś z Was się orientuje, gdzie szukać skryptu związanego z logowaniem? Które tabele przez MyBB są poprzez niego obsługiwane? A co najważniejsze jak i gdzie MyBB utrzymuje swoją sesję, aby móc ją wykorzystać? Pytam, bo jak wiadomo MyBB jest aplikacją dość złożoną i takie szukanie byłoby czasochłonne, a może ktoś się interesował takim tematem? Forum Literackie Inkaustus - Wejdź a już zostaniesz. |
|||
|
27.07.2010, 19:46
|
|||
|
|||
|
Skorzystaj z MyBB Integratora. Bardzo proste i porządne rozwiązanie, które zadba o wszystko za Ciebie.
Postęp tłumaczenia: 96% [##############################] [marines w sieci]> FB :: Launchpad :: Blog |
|||
|
28.07.2010, 06:38
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28.07.2010 06:39 przez Kot.)
|
|||
|
|||
|
Ciekawe rozwiązanie, dzięki wielkie za odpowiedź, przyda się bardzo. Oczywiście jak wytestuję, nie omieszkam się podzielić efektami
.
Forum Literackie Inkaustus - Wejdź a już zostaniesz. |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Znajdź nas
Zarejestruj

), jednak trochę mało przyjazny na początku.