|
Jak się instaluje pluginy
|
|
20.02.2012, 22:51
|
|||
|
|||
|
Jak się instaluje pluginy
Tym razem mam problem z zainstalowaniem np wtyczki "Dziękuję". Gdzie i co mam wrzucić? Ostatnio korzystając z instrukcji Łukasza odnośnie instalacji dodatkowych ikon poddziałów poszło mi super, ale tam jest wszystko dokładnie opisane.
|
|||
|
21.02.2012, 19:37
|
|||
|
|||
|
RE: Jak się instaluje pluginy
Jeżeli masz w paczce tylko sam plik PHP, to wrzucasz go do /inc/plugins
Natomiast jeżeli w paczce masz katalog o nazwie "inc" i ewentualnie inne pliki/katalogi, to wrzucasz to wszystko do głównego katalogu. Następnie tylko aktywacja w ACP, ewentualnie jakieś ręczne zmiany w szablonach (jeżeli zajdzie taka potrzeba, to wszystko jest opisane najczęściej w pliki readme.txt w paczce). |
|||
|
21.02.2012, 20:29
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21.02.2012 20:38 przez duxx.)
|
|||
|
|||
|
Dobrze, tylko jeszcze nie wiem co to jest główny katalog: czy w tym przypadku to jest upload czy inc (dodatek Thanks składa się z 3 katalogów: images, inc i jscripts). Czy we wszystkich tak rozbudowanych pluginach postępujemy podobnie?
Cholercia, i jeszcze jeden problem: dlaczego na forum widać tylko "ocena wątku" a samych przycisków do wystawienia tej oceny nie ma? oto mój adres: http://www.czarr.xaa.pl |
|||
|
21.02.2012, 21:24
|
|||
|
|||
|
Katalog główny, to katalog, w którym trzymasz swoje forum. Kolokwialnie mówiąc, jak wejdziesz przez FTP i widzisz katalogi admin, inc, upload itd. oraz pliki index.php, portal.php itd. to jesteś w katalogu głównym.
![]() Co do drugiego pytania, jeden problem = jeden wątek |
|||
|
21.02.2012, 22:19
|
|||
|
|||
|
Zrobiłem tak: katalog images z mojego kompa wrzuciłem do katalogu images na sewerze, podobnie z inc oraz jscript. Efektów nie widać. Proszę o cierpliwość.
|
|||
|
21.02.2012, 23:26
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21.02.2012 23:28 przez Lukasz.)
|
|||
|
|||
|
Nie potrafisz czytać ze zrozumieniem?
Cytat:Natomiast jeżeli w paczce masz katalog o nazwie "inc" i ewentualnie inne pliki/katalogi, to wrzucasz to wszystko do głównego katalogu.Czy pisałem, że katalog "images" masz wrzucać do katalogu "images" itp? Pisałem, że wszystko masz wrzucić do katalogu głównego. Proponuje zapoznać się z podstawami, zanim zabierzesz się za tworzenie forów. |
|||
|
22.02.2012, 00:17
|
|||
|
|||
|
To trzeba było napisać w regulaminie, że porady są tylko dla zaawansowanych. Napisałeś o katalogu głównym, najpierw wrzuciłem wszystko do najwyżej umiejscowionego punktu, w drzewie serwera jest tak: ikona bez nazwy, kolejnie folder admin, archive itd. No i wrzuciłem do tej ikony bez nazwy; efektu nie było, później tak jak pisałem ostatnio.
|
|||
|
22.02.2012, 18:00
|
|||
|
|||
|
Porady są dla wszystkich, natomiast warto znać podstawy, ponieważ inaczej będziesz miał problem z wieloma rzeczami. Nadal masz problem z instalacją wtyczek?
|
|||
|
22.02.2012, 18:24
|
|||
|
|||
|
Tak, nadal mam problem z instalacją wtyczek rozbudowanych o podkatalogi.
Nie wiem jaka jest zasada jeżeli wtyczka ma np w swoim składzie katalog inc, jscript, images. Swoją drogą, dla kogo zrobiłeś tak szczegułową instrukcję: http://mybbsite.pl/start-forum-czyli-jak...wac-forum/ Wydaje mi się, że właśnie dla takich laików jak ja. Ostatnio napisałeś, że w sytuacji rozbudowanego pluginu mam wrzucić wszystko do katalogu głównego, nawet z tym mam problem. Wiem już co to jest katalog główny ale nie wiem w którą ikonę mam kliknąć aby przesłać te wtyczki, no i czy ma to być cały folder główny czy po kolei 3 katalogi. |
|||
|
22.02.2012, 18:27
|
|||
|
|||
|
Jakiego masz klienta FTP i o którą wtyczkę chodzi. Zrobię Ci poradnik wideo, specjalnie dla Ciebie
|
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości