|
Kod widoczny tylko dla zarejestrowanych
|
|
10.07.2010, 23:02
|
|||
|
|||
|
Kod widoczny tylko dla zarejestrowanych
Witam serdecznie.
Mam takie pytanie: czy da się zrobić MyCode ,który w znacznikach np [hide] pokazywałby tekst tylko dla zarejestrowanych użytkowników ,a dla gości wyświetlał by napis np "Zaloguj się aby przeczytać treść". Da się coś takiego zrobić ? Jeżeli tak to proszę o pomoc
![]() |
|||
|
10.07.2010, 23:49
|
|||
|
|||
|
RE: Kod widoczny tylko dla zarejestrowanych
|
|||
|
11.07.2010, 16:49
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11.07.2010 16:51 przez Tidusek.)
|
|||
|
|||
|
To w takim razie mam następne pytanie ciutke przerobiłem ten plugin (mianowicie to dodałem tylko hide w 124 linijce) i teraz to wygląda tak:
Kod PHP: <?phpJak przerobić i/lub napisać MyCode aby powstał blok (taki jak np cytat, kod itp) oraz aby ukrywał zawartość dla określonych w ACP grup tj. gości? ![]() |
|||
|
11.07.2010, 16:53
|
|||
|
|||
|
To jest już zaimplementowane.
Zajrzyj do konfiguracji wtyczki w ACP.
Postęp tłumaczenia: 96% [##############################] [marines w sieci]> FB :: Launchpad :: Blog |
|||
|
11.07.2010, 16:56
|
|||
|
|||
|
Z całym szacunkiem ale w ACP jest tylko:
- id grupy ,której nie wolno zobaczyć zawartości bloków code i php, - napis ,który będzie się wyświetlać dla tej/tych określonych wyżej grup, Więcej nic nie ma... a mycode [hide] chce zrobić bo w nim można linki dawać ,a w code/php tylko adres ... ![]() |
|||
|
11.07.2010, 17:09
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11.07.2010 17:09 przez marines.)
|
|||
|
|||
|
Wyrażenie regularne:
Kod: \[hide\](.*?)\[/hide\](\r\n?|\n?)Kod: <div>$1</div>Powinno działać. Postęp tłumaczenia: 96% [##############################] [marines w sieci]> FB :: Launchpad :: Blog |
|||
|
11.07.2010, 17:17
|
|||
|
|||
|
Wszystko ładnie tylko że jak tak zrobie to napis w tagach [hide] jest widoczny dla gości też (sprawdzałem) ...
Coś musi być inaczej niż teraz jest. Tylko co? ![]() |
|||
|
11.07.2010, 17:23
|
|||
|
|||
|
A, fakt. Z tego co widzę (potwornie napisana wtyczka) masz dwie możliwości: zmodyfikować wtyczkę, żeby wyszukiwała tag <div/> albo w polu "zamień" nowego MyCode użyj tagu <code/> zamiast <div/>.
Kod: <code>$1</code>Postęp tłumaczenia: 96% [##############################] [marines w sieci]> FB :: Launchpad :: Blog |
|||
|
11.07.2010, 17:38
|
|||
|
|||
|
Dobra przerobiłem sobie na div'a (co trudne nie było
) i wszystko byłoby cacy tylko ,że cholerstwo dalej nie chce linkować tzn w [hide] daje jakiś link np http://www.mybbsite.pl i to jest zwykły tekst nie link ...Na autolinkowanie jest jakiś kod/polecenie ? ![]() |
|||
|
18.07.2010, 19:54
|
|||
|
|||
|
Podrzuć wtyczkę, której używasz na swoim forum (wraz z modyfikacjami). Czy w nowym tagu parsuje się MyCode?
Postęp tłumaczenia: 96% [##############################] [marines w sieci]> FB :: Launchpad :: Blog |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Znajdź nas
Zarejestruj

![[Obrazek: 28026.jpg]](http://img.userbars.pl/141/28026.jpg)

Zajrzyj do konfiguracji wtyczki w ACP.
) i wszystko byłoby cacy tylko ,że cholerstwo dalej nie chce linkować
tzn w [hide] daje jakiś link np