Zaloguj się Załóż konto
Odpowiedz 
MyBB 2.0
07.06.2011, 22:11
MyBB 2.0
Co dalej z MyBB? http://mybbsite.pl/jak-bedzie-wygladala-...losc-mybb/

Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post

07.06.2011, 23:13
RE: MyBB 2.0
Ciekaw jestem jak bardzo ucierpi na tym liczba zapytań do bazy. Przecież taki ORM ponosi za sobą pewien narzut. Z resztą same użycie do tego frameworka mnie niepokoi. Oczywiście rozwijanie takiego silnika to będzie od tej pory sama przyjemność, ale nie poprawi to wydajności.

Postęp tłumaczenia: 96% [##############################]
[marines w sieci]> FB :: Launchpad :: Blog
08.06.2011, 07:38
A mnie ciekawi czy jak napiszą od nowa to pomyślą o dobrym sposobie aktualizacji. Np. Extreme-fusion v5, ma być tworzony całkiem inaczej niż v4 i aktualizatora nie będzie. Zobaczymy co z tego wyjdzie, ja na MyBB1.6 nie narzekam i niczego mi nie brakuje, więc jestem pełen zainteresowania.

Tworzę style dla MyBB na zamówienia - sprawdź. | Mój we-blog - projekty, szablony, pierdoły | Nie pomagam PW! Problem? Pisz na forum.
08.06.2011, 10:55 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08.06.2011 10:56 przez krzysztof903.)
powinien byc wbudowany aktualizator, sam by sobie pobierał i aktualizował co potrzebne. to było by najlepsze rozwiazanie bo powiem szczerze że ułatwi to prace mniej doświaczonym adminom i dodatkowo tym zaawansowanych zaoszczędzi czasu.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
08.06.2011, 11:04
Znów MyBB będzie więcej zjadać, tak?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
08.06.2011, 13:30
(07.06.2011 23:13)marines napisał(a):  Ciekaw jestem jak bardzo ucierpi na tym liczba zapytań do bazy. Przecież taki ORM ponosi za sobą pewien narzut. Z resztą same użycie do tego frameworka mnie niepokoi. Oczywiście rozwijanie takiego silnika to będzie od tej pory sama przyjemność, ale nie poprawi to wydajności.
Zależy jaki będzie pozostały kod. Mam nadzieje, że w wersji 2.0 nie będzie leciało praktycznie wszystko z bazy danych. Smile

(08.06.2011 11:04)eQuuS napisał(a):  Znów MyBB będzie więcej zjadać, tak?
Ekipa MyBB zdaje sobie sprawę, że trzeba poprawić wydajność. Więc imho nie można tutaj nic mówić o wydajności, nie mając dostępu nawet do np. wersji pre-beta.

30.06.2011, 14:27
Dobra, zmieniam zdanie. Szablony będą pewnie przechowywane w plikach i będą cacheowane, więc baza odetchnie z ulgą.

Postęp tłumaczenia: 96% [##############################]
[marines w sieci]> FB :: Launchpad :: Blog
30.06.2011, 19:30
Widzę, że biorą przykład w stylach z vBulletin 4. Identycznie będą wyglądać. Smile

Tworzę style dla MyBB na zamówienia - sprawdź. | Mój we-blog - projekty, szablony, pierdoły | Nie pomagam PW! Problem? Pisz na forum.
30.06.2011, 22:07
(30.06.2011 19:30)Johnny B napisał(a):  Widzę, że biorą przykład w stylach z vBulletin 4. Identycznie będą wyglądać. Smile
Rzeczywiście można to ocenić, po dwóch zrzutach ekranowych, które praktycznie nic nie przedstawiają. Big Grin Jeżeli się wzorować to tylko na najlepszych. Smile

30.06.2011, 22:48
Właściwie to mi o kod chodziło. Smile vB3, a vB4 ma taką różnicę właśnie jak w MyBB. Smile

Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości