Zaloguj się Załóż konto
Odpowiedz 
Prawo mybb
17.05.2011, 08:06
Prawo mybb
Czy sa jakies kroki prawne by móc założyć na jakimś forum dział mybb? tzn. dodatki, style, pluginy itp? Czy można i nikt sie nie będzie czepiać?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post

17.05.2011, 12:15
RE: Prawo mybb
Nikt nie będzie się na pewno czepiać. No chyba, że będziesz publikował rzeczy, których licencja nie zezwala na rozpowszechnianie.

Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
17.05.2011, 12:21
mi chodzi tylko o ogólnodostepne rzeczy bez oplat.Nie chce by Mybboard.pl sie czepiali
17.05.2011, 12:32
Jedyne o co możesz mieć problemy/mogą się czepiać to kiedy nie napiszesz kto wykonał. Smile

Tworzę style dla MyBB na zamówienia - sprawdź. | Mój we-blog - projekty, szablony, pierdoły | Nie pomagam PW! Problem? Pisz na forum.
17.05.2011, 12:38 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17.05.2011 12:38 przez krzysztof903.)
ja nie zamierzm podawac sie za autora ale moim zdaniem to co za różnica kto jest autorem.Mi chodzi tylko o wstawienie kilku rzeczy nic pozatym ale nie chce miec konfliktu bo widze ze maja wogóle problemy z prośba o napisanie poradnika według nich nie widza podstaw i sensu napisania.No to co to jest suport w takim razie?
17.05.2011, 12:48
Możesz spokojnie wstawić na swoje forum np. wtyczki dostępne na licencję GNU GPL. Przed wstawienie czegoś sprawdź tylko czy licencja na to pozwala.

Chcesz stworzyć dział download? Może chcesz rozwinąć nasz dział "download"? Smile

17.05.2011, 12:54 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17.05.2011 12:54 przez krzysztof903.)
wiesz pomyśle, zarobiony jestem innym forum ale bez obaw nie ma konkurencji. Poprostu chce troche ludzi przyciagnąc a mybb dobry chwytak jest. A czy cos z mybboard.pl np. pluginy można wsadzi na inne forum poza ich (oczywiście w oryginalnej wersji, nie przerabianej itp).
17.05.2011, 12:57
(17.05.2011 12:54)krzysztof903 napisał(a):  A czy cos z mybboard.pl np. pluginy można wsadzi na inne forum poza ich (oczywiście w oryginalnej wersji, nie przerabianej itp).
Nie wiem co mybboard.pl posiada w swoim dziale download. Tak jak pisałem, zawsze patrz na licencję.

17.05.2011, 13:02 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17.05.2011 13:07 przez krzysztof903.)
ok, a niewiecie czy z mybb.com można?
na mybboard.pl przewaznie licencja brzmi: "Prawa autorskie należą do autora. Nie jest on odpowiedzialny za żadne szkody powstałe w wyniku używania pobranych zasobów." z tego co rozumiem nie powinno byc kłopotu
17.05.2011, 13:26
(17.05.2011 13:02)krzysztof903 napisał(a):  ok, a niewiecie czy z mybb.com można?
Napiszę kolejny raz to samo, patrz na licencje.

Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości