|
Problem z odczytaniem IP osoby nic nie piszącej
|
|
05.08.2010, 21:36
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.08.2010 21:41 przez Kot.)
|
|||
|
|||
|
Problem z odczytaniem IP osoby nic nie piszącej
Słuchajcie, mam taki problem:
ktoś na moim forum zarejestrował się i jedynie co zrobił, to w jakiś sposób wchodził na konta innych użytkowników (trzy osoby). Myślę, że znam IP tego ktosia, jednak nie ma go w bazie imiennie. Nikt się nie rejestrował z takiego, ani nic z tego adresu pisane na forum nie było. Ta osoba wchodziła, perwersyjnie czytała pw innych userów i wychodziła. Przyznaję, że nie mam zielonego pojęcia, czy w przypadku zmiennego IP jest to do wychwycenia, ale jeżeli tak, to bardzo proszę, powiedzcie mi jak to zrobić! A może istnieje wtyczka, która pozwala rejestrować kogoś pomimo zmiennego IP? Nie znam się na wielu rzeczach, stąd między innymi moje pytanie. To wspólne dla pokrzywdzonych (z którego żadne z nich nie korzystało) IP już oczywiście zbanowałem, ale wciąż chcę wiedzieć kto to był, abym mógł ukarać osobę winną, bo można wiele, ale bez przesady ![]() EDIT: Zapomniałem! Adres forum: http://www.inkaustus.pl Forum Literackie Inkaustus - Wejdź a już zostaniesz. |
|||
|
05.08.2010, 21:57
|
|||
|
|||
|
RE: Problem z odczytaniem IP osoby nic nie piszącej
MyBB zbiera adresy IP, z których został napisany post, IP podczas rejestracji oraz ostatnio używane IP. Musisz zajrzeć w logi serwera i zobaczyć co się działo. Co do wtyczki, nie widziałem takiej.
|
|||
|
05.08.2010, 23:10
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.08.2010 23:16 przez Kot.)
|
|||
|
|||
|
RE: Problem z odczytaniem IP osoby nic nie piszącej
Dzięki! O serwerze nie pomyślałem
Poszukam tam łobuza, winnego znaczy!
Forum Literackie Inkaustus - Wejdź a już zostaniesz. |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »