|
Problem z przenosinami
|
|
16.07.2010, 13:02
|
|||
|
|||
|
Problem z przenosinami
Przeniosłem bazę danych forum oraz wszystkie katalogi poprzez FTP. Wszystkie pliki(nie licząc folderów) w katalogu główny mają 644. Reszta tak jak zostało napisane.
Teraz mam taki problem, że na forum widnieje dosyć spora tabelka. Zobaczcie sami: http://forum.tcn.vot.pl/. I nie mogę się zalogować... Nie znam się na tym więc proszę was o pomoc. |
|||
|
16.07.2010, 13:41
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16.07.2010 13:41 przez Lukasz.)
|
|||
|
|||
|
RE: Problem z przenosinami
Sprawdź kodowanie pliku inc/plugins/spicefuse_shoutbox.php oraz czy nie ma jakiś znaków poza <?php i ?>. Albo po prostu pobierz shoutbox jeszcze raz i podmień. Odnośnie problemu z logowaniem, zrobiłeś tak jak opisane jest tutaj http://mybbsite.pl/jak-przeniesc-mybb-na-inny-serwer/
|
|||
|
16.07.2010, 13:53
|
|||
|
|||
|
Tak, wykonywałem wszystkie kroki, jednak bazę danych przeniosłem trochę innym sposobem. Bigdump nie chciał zadziałąć więc użyłem narzędzia import w phpmyadmin.
Czy linijki: $settings['cookiedomain'] = "nowe_cookie_domain"; $settings['cookiepath'] = "nowy_cookie_path"; Powinny wyglądać: $settings['cookiedomain'] = ".forum.tcn.vot.pl"; $settings['cookiepath'] = "/"; Jedynie tu mógł się pojawić błąd. |
|||
|
16.07.2010, 14:16
|
|||
|
|||
|
Tak, tak powinno być. Spróbuj wyczyścić ciastka i pamięć podręczną.
|
|||
|
16.07.2010, 14:34
|
|||
|
|||
|
W przeglądarce? Nic nie daje, dodam jeszcze, że nie dzieje się to tylko u mnie. W ogóle wydaje mi się, że to problem wszystkich użytkowników.
|
|||
|
16.07.2010, 14:40
|
|||
|
|||
|
Po wpisaniu danych i kliknięciu "zaloguj" wracasz do strony, jednak nie jesteś zalogowany? A jak w ACP?
|
|||
|
16.07.2010, 14:59
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16.07.2010 17:38 przez emoticon.)
|
|||
|
|||
|
To idzie tak. Wpisuje dane, wyświetla się, że jestem zalogowany i, że za chwilę mnie przeniesie. No i przenosi mnie na główną stronę i znowu jest opcja zaloguj/zarejestruj i nie ma napisu, że jestem zalogowany...
Może spróbuję zrobić ten proces jeszcze raz... Już wiem co było problemem. Wtyczki. To one powodowały to. Muszę je od nowa instalować. Chilowy wyskok... Mimo usuniętych wtyczek ja nie mogę się wylogować, a inni zalogować... |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Znajdź nas
Zarejestruj