|
Wtyczka SCD code hide edited by Tidusek
|
|
13.08.2010, 18:06
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13.08.2010 18:08 przez Tidusek.)
|
|||
|
|||
|
SCD code hide edited by Tidusek
Witam wreszcie udało mi się przerobić plugin SCD code hide tak aby ukrywał zawartość własnego MyCode dla określonych grup (domyślnie gości)
![]() Teraz przedstawię Wam opis instalacji mojego cuda :
Gotowe! Teraz tekst w tagach [hide] jest niedostępny dla określonych grup. Możemy używać BBCode, linki podawać i wszystko ![]() Pozdrawia i w razie znalezienia jakiś błędów proszę pisać w tym temacie ![]() @edit: Plugin działa zarówno pod MyBB 1.4.x jak i pod MyBB 1.6.x. ![]() |
|||
|
13.08.2010, 18:28
|
|||
|
|||
|
RE: SCD code hide edited by Tidusek
Dodam tylko, że ta wtyczka jest potwornie napisana i powoduje niepotrzebne operacje na źródle strony.
Postęp tłumaczenia: 96% [##############################] [marines w sieci]> FB :: Launchpad :: Blog |
|||
|
13.08.2010, 18:30
|
|||
|
|||
|
No wiem ,że jest potwornie napisana ale działać działa. Zero zapytań ,więc na pewno zużycie zasobów nie wzrośnie
![]() (13.08.2010 18:28)marines napisał(a): Dodam tylko, że ta wtyczka jest potwornie napisana i powoduje niepotrzebne operacje na źródle strony.A co powodują te niepotrzebne operacje? ![]() |
|||
|
13.08.2010, 18:59
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13.08.2010 18:59 przez marines.)
|
|||
|
|||
|
Przecież moja działa dokładnie tak samo. xD
Niepotrzebnymi operacjami są wielokrotne próby ukrycia treści w tagu. preg_replace wykonuje się nawet gdy jest pewne, że nie ma już nic do zamiany (np. dla wielu grup). Ta wtyczka zmobilizowała mnie do napisania własnej.
Postęp tłumaczenia: 96% [##############################] [marines w sieci]> FB :: Launchpad :: Blog |
|||
|
14.08.2010, 19:34
|
|||
|
|||
|
Witam.
Cytat:Teraz przedstawię Wam opis instalacji mojego cudaTwojego ? Ty je tylko edytowałeś więc nie jesteś głównym autorem wtyczki. Plugin ciekwy korzystam ,ale marinesa
|
|||
|
14.08.2010, 19:38
|
|||
|
|||
(14.08.2010 19:34)eQuuS napisał(a): Twojego ? Ty je tylko edytowałeś więc nie jesteś głównym autorem wtyczki. No wiem jednak przerobiłem go w dosyć dużym stopniu Poza tym kod jest bardzo prosty - powinienem dać radę sam coś takiego napisać ;>Proszę Cię bardzo to jest wolny kraj - korzystaj sobie z czego chcesz ,wrzuciłem ten plugin po to bo jakbym kiedyś potrzebował takiej wtyczki (a pewnie stanie się to niebawem) to nie będę musiał szukać po komputerze tylko od razu ją pobiorę ![]() Pozdrawiam. ![]() |
|||
|
14.08.2010, 19:45
|
|||
|
|||
|
Witam.
@up Ja tam wszystkie swoje dzieła trzymam na specjalnej pamięci flash. Jeśli nie masz pamięci flash zainstaluj program Microsoft Private Folder oczywiście jeśli masz windows ![]() Tak wolny kraj chociaż mam odmienne uczucie ![]()
|
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Znajdź nas
Zarejestruj

:
![[Obrazek: 28026.jpg]](http://img.userbars.pl/141/28026.jpg)

,ale marinesa