|
Start, jak zacząć tłumaczyć?
|
|
04.09.2010, 11:34
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.09.2010 21:50 przez Lukasz.)
|
|||
|
|||
Start, jak zacząć tłumaczyć?
Instrukcja (by marines i moja lekka modyfikacja) Tłumaczyć można w serwisie myGengo. Po wejściu na stronę tłumaczenia interfejsu użytkownika bądź panelu administracyjnego wystarczy kliknąć przycisk "Request access" (w prawej części strony), podać swój adres e-mail (w notatce prosimy podać swój nick z forum), wysłać formularz i poczekać na akceptację (nie zajmie to dłużej niż dobę). Uwaga! jeżeli chcecie tłumaczyć interfejs użytkownika i panel administratora musicie dwa razy skorzystać z przycisku "Request access", dodanie do projektu "tłumaczenie interfejsu" nie jest równoznaczne z dodaniem do projektu "tłumaczenie panelu administracyjnego" i odwrotnie. Kliknięcie "Request access" oznacza, że zgadzacie się publikować Wasze działa (tłumaczenie) na licencji GNU Lesser General Public License. Jest to również równoznaczne z oświadczeniem, że wszystkie dane, które wprowadzacie są Waszego autorstwa i posiadacie do nich pełne prawa. W przypadku roszczeń osób trzecich wynikających ze sprzecznych z prawem Waszych działań, ponosicie pełną odpowiedzialność. Gdy już będziecie mogli tłumaczyć wystarczy przejść do sekcji "Dashboard" danego projektu i kliknąć w pasek postępu danego pliku językowego (po najechaniu na niego wskaźnikiem myszy zmieni się na link "Edit"). Dalej już pozostaje jedynie tłumaczyć. Interfejs jest bardzo przyjemny i intuicyjny. Proszę jednak zwrócić uwagę na pole wyboru koło przycisku "Save". Jeżeli nie jesteście pewni czy Wasze tłumaczenie jest w stu procentach poprawne albo chcecie żeby spojrzał na nie ktoś inny wybierzcie odpowiednie pole z rozwijanej listy. Każdy string można także komentować w razie wątpliwości lub sugestii. |
|||
|
04.09.2010, 12:13
|
|||
|
|||
|
RE: Start, jak zacząć tłumaczyć?
Dobra zarejestrowałem się tam na email: tidusek5 [małpiszon] gmail.com nick: tidusek5 - teraz czekam na aktywacje przez marinesa. Jak tylko to się stanie to biorę się za tłumaczenie
Użytkownik Lukasz zostawił przy tym poście następującą notkę (04.09.2010 17:38):
Nie podawaj adresu w sposób login@domena.pl, chyba, że lubisz spam (zmieniłem). ![]() |
|||
|
05.09.2010, 09:59
|
|||
|
|||
|
Wczoraj zarejestrowałem się do interfejsu użytkownika, a dziś do ACP. Przetłumaczyłem kilka plików, nie wszystkie pełne, ale zawsze to coś
![]() Teraz czekam na aktywację ACP
Widziałeś już moderowany katalog stron oraz diabelsko skuteczny katalog stron? Jeśli nie to koniecznie zajrzyj! Nowoczesne forum - tworzenie stron www - wBoard.net |
|||
|
05.09.2010, 21:51
|
|||
|
|||
|
Ja teraz właśnie tłumacze. Kawałeczek do kawałeczka i w końcu przetłumaczymy cały skrypt
![]() |
|||
|
05.09.2010, 21:54
|
|||
|
|||
|
W przypadku interfejsu użytkownika tłumaczcie dopiero od Modcp.lang, ponieważ do Modcp.lang mam tłumaczenie zrobione, ale na komputerze (muszę je przejrzeć, wrzucę na serwer jak szybko się da).
|
|||
|
09.09.2010, 19:44
|
|||
|
|||
|
Coraz mniejsze te kawałeczki...
Postęp tłumaczenia: 96% [##############################] [marines w sieci]> FB :: Launchpad :: Blog |
|||
|
10.09.2010, 14:30
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10.09.2010 17:00 przez XemiX.)
|
|||
|
|||
|
słomiany zapał? Heh, ja na początku też tłumaczyłem, ale teraz troszkę przystopowałem, bo jedynym powodem jest szkoła i brak czasu. Hmm.. nie do pomyślenia, już kartkówki, powtórzenia z poprzedniego roku i pytanie... Teraz weekend to może troszku przetłumaczę, jak znajdę trochę czasu
![]() Jak wyłączyć ten spam od mygeno? ;/ Widziałeś już moderowany katalog stron oraz diabelsko skuteczny katalog stron? Jeśli nie to koniecznie zajrzyj! Nowoczesne forum - tworzenie stron www - wBoard.net |
|||
|
11.09.2010, 18:16
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11.09.2010 18:17 przez Lukasz.)
|
|||
|
|||
|
Marines zaktualizuj sygnaturę
z 12 % zrobiło się dzisiaj 41% (przypadku interfejsu użytkownika).
|
|||
|
24.09.2010, 19:44
|
|||
|
|||
|
Hej, hej! Do roboty.
|
|||
|
24.09.2010, 21:21
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24.09.2010 21:21 przez XemiX.)
|
|||
|
|||
|
72% interfejs usera - powolutku, ale do przodu.
ACP leży i kwiczy :/ Widziałeś już moderowany katalog stron oraz diabelsko skuteczny katalog stron? Jeśli nie to koniecznie zajrzyj! Nowoczesne forum - tworzenie stron www - wBoard.net |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Znajdź nas
Zarejestruj

![[Obrazek: 28026.jpg]](http://img.userbars.pl/141/28026.jpg)