Odpowiedz 
Start, jak zacząć tłumaczyć?
04.09.2010, 11:34 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.09.2010 21:50 przez Lukasz.)
Start, jak zacząć tłumaczyć?

1. Tłumaczymy pliki sami, nie korzystamy z innych tłumaczeń
  2. Wszyscy autorzy zostaną wyróżnieni w plikach PHP i innych miejscach, jednak za ogólnego autora paczki będziemy przyjmować "Polskie Wsparcie MyBB"
  3. Przeczytaj http://forum.mybbsite.pl/ujednolicenie-i...t-424.html

Instrukcja (by marines i moja lekka modyfikacja)
Tłumaczyć można w serwisie myGengo. Po wejściu na stronę tłumaczenia interfejsu użytkownika bądź panelu administracyjnego wystarczy kliknąć przycisk "Request access" (w prawej części strony), podać swój adres e-mail (w notatce prosimy podać swój nick z forum), wysłać formularz i poczekać na akceptację (nie zajmie to dłużej niż dobę). Uwaga! jeżeli chcecie tłumaczyć interfejs użytkownika i panel administratora musicie dwa razy skorzystać z przycisku "Request access", dodanie do projektu "tłumaczenie interfejsu" nie jest równoznaczne z dodaniem do projektu "tłumaczenie panelu administracyjnego" i odwrotnie.

Kliknięcie "Request access" oznacza, że zgadzacie się publikować Wasze działa (tłumaczenie) na licencji GNU Lesser General Public License. Jest to również równoznaczne z oświadczeniem, że wszystkie dane, które wprowadzacie są Waszego autorstwa i posiadacie do nich pełne prawa. W przypadku roszczeń osób trzecich wynikających ze sprzecznych z prawem Waszych działań, ponosicie pełną odpowiedzialność.

Gdy już będziecie mogli tłumaczyć wystarczy przejść do sekcji "Dashboard" danego projektu i kliknąć w pasek postępu danego pliku językowego (po najechaniu na niego wskaźnikiem myszy zmieni się na link "Edit"). Dalej już pozostaje jedynie tłumaczyć. Interfejs jest bardzo przyjemny i intuicyjny. Proszę jednak zwrócić uwagę na pole wyboru koło przycisku "Save". Jeżeli nie jesteście pewni czy Wasze tłumaczenie jest w stu procentach poprawne albo chcecie żeby spojrzał na nie ktoś inny wybierzcie odpowiednie pole z rozwijanej listy. Każdy string można także komentować w razie wątpliwości lub sugestii.

Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post

04.09.2010, 12:13
RE: Start, jak zacząć tłumaczyć?
Dobra zarejestrowałem się tam na email: tidusek5 [małpiszon] gmail.com nick: tidusek5 - teraz czekam na aktywacje przez marinesa. Jak tylko to się stanie to biorę się za tłumaczenie Smile

Użytkownik Lukasz zostawił przy tym poście następującą notkę (04.09.2010 17:38):

Nie podawaj adresu w sposób login@domena.pl, chyba, że lubisz spam (zmieniłem).

BTW. Nie dostałeś jeszcze e-mail'a?

[Obrazek: 31349.png]
[Obrazek: 28026.jpg]
Znajdź wszystkie posty użytkownika
05.09.2010, 09:59
Wczoraj zarejestrowałem się do interfejsu użytkownika, a dziś do ACP. Przetłumaczyłem kilka plików, nie wszystkie pełne, ale zawsze to coś Smile

Teraz czekam na aktywację ACP Smile

Widziałeś już moderowany katalog stron oraz diabelsko skuteczny katalog stron? Jeśli nie to koniecznie zajrzyj!
Nowoczesne forum - tworzenie stron www - wBoard.net
05.09.2010, 21:51
Ja teraz właśnie tłumacze. Kawałeczek do kawałeczka i w końcu przetłumaczymy cały skrypt Smile

[Obrazek: 31349.png]
[Obrazek: 28026.jpg]
Znajdź wszystkie posty użytkownika
05.09.2010, 21:54
W przypadku interfejsu użytkownika tłumaczcie dopiero od Modcp.lang, ponieważ do Modcp.lang mam tłumaczenie zrobione, ale na komputerze (muszę je przejrzeć, wrzucę na serwer jak szybko się da).

09.09.2010, 19:44
Coraz mniejsze te kawałeczki...

Postęp tłumaczenia: 96% [##############################]
[marines w sieci]> FB :: Launchpad :: Blog
10.09.2010, 14:30 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10.09.2010 17:00 przez XemiX.)
słomiany zapał? Heh, ja na początku też tłumaczyłem, ale teraz troszkę przystopowałem, bo jedynym powodem jest szkoła i brak czasu. Hmm.. nie do pomyślenia, już kartkówki, powtórzenia z poprzedniego roku i pytanie... Teraz weekend to może troszku przetłumaczę, jak znajdę trochę czasu Tongue
Jak wyłączyć ten spam od mygeno? ;/

Widziałeś już moderowany katalog stron oraz diabelsko skuteczny katalog stron? Jeśli nie to koniecznie zajrzyj!
11.09.2010, 18:16 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11.09.2010 18:17 przez Lukasz.)
Marines zaktualizuj sygnaturę Smile z 12 % zrobiło się dzisiaj 41% (przypadku interfejsu użytkownika).

24.09.2010, 19:44
Hej, hej! Do roboty. Smile

24.09.2010, 21:21 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24.09.2010 21:21 przez XemiX.)
72% interfejs usera - powolutku, ale do przodu.

ACP leży i kwiczy :/

Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości